Verslag Kamp 2011 Koningshaven en Binnenstad

Op zaterdag 9 juli was alweer het tweede Hertogstraatfeest. 's Middags waren er Oud-Hollandse spelletjes voor jong & oud: sjoelen, muismeppen, zenuwspiraal, blikgooien, stokvangen, stoepkrijten, neusverven, waterrace; alles en nůg meer was aanwezig om er een spannende strijd van te maken. Natuurlijk deden de kinderen erg fanatiek mee met de spelletjes. Gelukkig renden ook ouders met bekertjes water in de mond langs de hindernisbaan om voor een goede score te zorgen. De punten rezen de pan uit bij het sjoelen en we hebben onvermoede talenten ontdekt op het gebied van neusverven. Gelukkig stond onze Hertogstraatfotograaf klaar om alle gekleurde neuzen te vereeuwigen.

Na al deze oerhollandse sportieve activiteiten en een lekker potje voetbal was het tijd om rustig bij te komen en om lekker bij te kletsen. Cafetaria de Wiegelaar heeft ons vervolgens allemaal voorzien van een heerlijk buffet met warm vlees, beenham, fruitsalade en nog veel meer. De borden waren te klein voor onze hongerige buiken, maar gelukkig konden we opscheppen totdat we erbij neervielen. Na de maaltijd kregen alle kinderen een lekker ijsje van Snackbar Del Mondo.

's Avonds werd dan eindelijk de Hertogstraat Wisseltrofee uitgereikt aan huisnummer 28. Zij hadden met het gezin het beste meegedaan tijdens de spelletjesmiddag. Gelukkig waren er ook prijzen voor het gezin dat het beste kon sjoelen, muismeppen, blikgooien, zenuwbedwingen bij de zenuwspiraal of rennen met een bekertje water in de mond voor de waterrace. Er waren verder prachtige prijzen voor de kinderen die mee hadden gedaan aan de Hertogstraat Kleurwedstrijd. U snapt het al, de prijzen vlogen door de straat! Dit alles werd muzikaal en sfeervol ondersteund door onze eigen Hertogstreet-DJ's Bart en Jelle.

Al met al was het voor jong en oud een onvergetelijke dag!