Kamp en Spelletjesdag 28 en 29 mei 2010

Terecht kregen alle deelnemers aan het einde van het kamp van de leiding een dik compliment: ze hadden het geweldig gedaan! Het kamp 2010 voor Koningshaven en Binnenstad is sportief, gezellig en met veel keet en plezier verlopen. Er deden 54 kinderen mee aan het kamp. En ook de pupillenmiddag was met grote inzet voor de strijd om de bekers, goed voor zo’n 80 kinderen én zo’n 40 ouders. Met het lekker weertje, een ervaring om niet snel te vergeten.

De aftrap van het kamp begint na school met het gezamenlijk zingen van het kamplied, om 16.00 uur op de vrijdagmiddag. Met of zonder snor, maar altijd uit volle borst werd er gezongen. Ik heb zelfs begrepen dat er thuis geoefend is. Daarna de tenten inrichten en je alvast verheugen en plannen maken voor de nacht. Wie ligt naast wie, en past het er allemaal wel in? Slaapzakken, matjes, kussens, luchtbedden en zelfs matrassen werden opgepompt en neergelegd.

Met het aantreden van de jeugdleiding is het feest, tot diep in de nacht, pas echt compleet. Die jonge jongens zijn niet te missen. Bas als Hoofd Friet-bakker, Roel als springkussen (hoeven we dus ook niet meer te huren), Ton als stoeibeer (als je jouw eigen knuffel per ongeluk vergeten bent) en je weet van Gijs dat hij het wel in de hand houdt, Sjaak is overigens altijd het zonnetje in huis en dan nog Tony die zich opnieuw jong voelt en tenslotte Pim voor een goed gesprek.

Voor de friet met kip werd er eerst nog een balletje getrapt. Daarna toch weer even die tent in. Ze kregen er niet genoeg van. In de kantine zaten de jongens hongerig aan tafel: per team was een tafel gedekt. Onder luid getrommel en de yell: ‘WIJ WILLEN ETEN’, werd de maaltijd geserveerd. Daarna het avondspel, inmiddels een klassieker. Dit jaar natuurlijk in het licht van de WK. En jawel hoor: de finale werd gespeeld tussen Nederland en de Ivoorkust. NEDERLAND werd kampioen. Zo gaan we dus de WK in, voor minder doen we het niet of toch wel?

Het kampvuur werd ontstoken en knetterde al snel, het vuur laaide hoog op. Toen we genoeg kooltjes hadden werd er van stenen een zelfgemaakte barbecue ingericht. Voor de marshmallows natuurlijk. Altijd een succes!

En dan de nacht in. Slapen?? Laten we maar beginnen met de pyama’s aantrekken: in en uit die tent, stoeien, struinen over het terrein, kletsen, lol trappen en heel veel plassen. We troffen ze nog tot diep in de nacht aan, zittend op de betonnen tribune achter de goal op het hoofdveld. ‘ga nou eens die tent in en blijf daar’, riep een van ons. Het antwoord: ‘maar… moet je nou eens kijken, die volle maan is zo mooi’. Romantisch zijn ze ook nog, die gasten.

De volgende ochtend, na het ontbijt, begonnen we aan de voetbal-clinic door spelers en trainer van het eerste van LONGA. Erg leuk dat die jongens er weer waren! De inzet was goed, ondanks de korte nachtrust.

Ondertussen was de spelletjescommissie alweer volop aan de gang om alles voor de pupillendag klaar te zetten. Het parcours werd ingericht op het hoofdveld. De ‘kleintjes’ en de ouders sloten zich aan. Het was een erg gezellige middag. En wat een prijzen!

Iedereen die meegeholpen en meegedaan heeft: van harte bedankt! Het was een groot SUCCES!