Busreis B.V. Jeruzalem

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de biljartvereniging Jeruzalem hebben de leden met hun partners op 29 april 2010 een busreis gemaakt. De reis ging richting Zeeland, met name Burghsluis. Daar werd ingescheept voor een 2 ½ uur durende natuurvaartocht op de Oosterschelde.

Net buiten de haven werd langs de Deltawerken en de Schelphoek gevaren alwaar de dijk in 1953 is doorgebroken. Daarbij zagen we een prachtige natuur met zeehonden, bruinvissen en tal van soorten vogels. De gids aan boord wist ons alles te vertellen over het gebied en ook over de teelt van mosselen, oesters en paling. Bijzonder interessant, wat bleek uit de vele vragen die gesteld werden.

Na de lunch in Vrouwenpolder werd vertrokken naar de tropische vogel – en plantentuin Utropia in Middelburg. In dit paradijsje vliegen tientallen tropische vogels los rond en prachtige volièrevogels komen uit je hand eten en op je hoofd, schouders en armen zitten. Echt een hele gewaarwording. In het midden van de tuin is een vijver waarin koikarpers (zelfs hele grote) zwemmen die het voer uit je hand zuigen, omdat ze geen tanden hebben. In de vijver zitten ook nog waterschildpadden en tropische eenden.

Hierna ging het weer retour richting Tilburg waar onderweg genoten werd van een voortreffelijk Toekan-buffet bij Hotel van der Valk.