1e kerstinloop Merodeflat-bewoners

Na een drietal jaren roomboterkerstkransen te hebben uitgedeeld aan de bewoners van de Merodeflat heeft het bestuur van de Merodeflat-commissie nu iets anders bedacht om de bewoners te verrassen voor de Kerst.

Waarom doen wij dit als flatcommissie, vraagt u zich misschien af. Welnu, de gemiddelde leeftijd van onze bewoners is rond de 69 jaar en er zijn veel alleenstaanden. Wij proberen als bestuur de wereld wat groter te maken, dan alleen de huiskamer en de brievenbus van de bewoners. Contact onder elkaar is heel belangrijk, vinden wij.

Doelstelling van deze inloop was:
 • Bewoners even naar buiten te laten komen,ondanks de kou.
 • Gezellig even met je medebewoners een praatje maken in deze koude winterdagen.
 • Aan elke bewoner is gevraagd of ze de kerstboom in de trappenhal wilden versieren, maar dan met een kerstkaart met kerstwens en deze tijdens de kerstinloop in onze boom te hangen.

  Op 18 december konden de bewoners 's middags van 15.00 tot 16.30 uur even op de eerste verdieping van de trappenhal binnen lopen. Deze verdieping was leuk aangekleed en daar stond dan warme glühwein en chocomel klaar voor hen. Ook waren er nog lekkere versnaperingen en hapjes, klaargemaakt door de echtgenotes van de flatcommissie. Een terrasverwarming maakte het behaaglijk in de koude hal.

  Tot onze grote verrassing waren de eerste bewoners er al om 14.30 uur, terwijl het bestuur nog bezig was met alles klaar zetten. Al gauw bleek dat de geplaatste tafels en stoelen nieet voldoende waren en moesten nog 14 klapstoelen bijgezet worden. Rond half vier zat alles helemaal vol en was door het gekakel de muziek al niet meer te horen. Iedereen had een leuke kaart bij zich en in korte tijd hing de kerstboom helemaal vol. Van inloop was geen sprake meer, wat ging zitten bleef zitten tot het einde toe. Wij als bestuur dachten een rustige middag te hebben, maar niets bleek minder waar. Warme glühwein en chocomel, de snacks en hapjes gingen er in als koek. Dachten we in het begin nog veel te veel te hebben, om haf vijf ging het laatste kaasje van het bord. Er hoefde niets weggegooid te worden, alles was op, tot de laatste druppel. De commissie was heel blij met deze geweldige kerstinloop.

  Bij het naar huis gaan, kregen de bewoners nog een lekker roomboterkerstkransje mee. Al met al een heel geslaagde actie vonden wij en de doelstellingen waren zeker gehaald. Zo zie je maar dat mensen toch contact willen met elkaar, maar geen initiatief durven te nemen en hoe je met weinig toch heel veel kan bereiken.

  Daarom willen we Verrijk Je Wijk ook heel hartelijk bedanken voor de financiële bijdrage, die we hebben mogen ontvangen. Zonder jullie hadden deze bewoners gewoon binnen gezeten, en konden wij als bestuur dit ook niet organiseren

  Merodeflat Commissie
  Van Hessen Kasselstraat

 •