Op weg naar 1000 bankjes

Cabaretière Karin Bruers lanceerde vorig jaar het idee om meer ontmoeting mogelijk te maken in Tilburg en 1000 nieuwe bankjes in de stad te laten plaatsen in 2006. De gemeente heeft dit idee overgenomen en geld beschikbaar gesteld aan bewoners om een bankje aan te vragen. Dit kan via Verrijkjewijk! Inmiddels zijn de eerste 100 bankjes of zitelementen aangevraagd. Deze worden de komende weken geplaatst.

Het bijzondere van het bankjesproject is dat er heel veel verschillende soorten bankjes zijn die ook op verschillende manieren worden gefinancierd. Bijvoorbeeld een prachtig gemetseld bankje, gemaakt door studenten van de bouwopleiding van het ROC. Dit bankje is afgelopen zaterdag geplaatst op de studentencampus Stappegoor. Daar zijn ook vier picknicktafels geplaatst, gesponsord door WonenBreburg.

Bankje gemetseld door studenten van de bouwopleiding van het ROC
Bewoners van de Reeuwijkstraat in de Reeshof hebben via Verrijkje wijk! een zitgroep aangevraagd voor op het speelveldje in hun straat. De kinderen zijn erg blij met deze zitgroep bestaande uit een tafel en vier stoelen waar ze heerlijk op kunnen klimmen en kletsen.

Ontwerpen voor bankjes gemaakt door kinderen van Basisschool de Heerevelden
Een ander bijzonder voorbeeld van het bankjesproject zijn twee beschilderde betonnen poeven, die worden geplaatst op het schoolplein van basisschool Heerevelden. 51 kinderen van deze basisschool brachten afgelopen vrijdag een bezoek aan de stadswinkel. Daar leerden zij wat de gemeente allemaal doet. En ze gingen zelf aan de slag met het ontwerp voor de betonnen poeven. Het resultaat mag er zijn: veelkleurige tekeningen rondom de thema's spellen en schoolspullen. Onderdelen van de 10 mooiste tekeningen komen op de twee poeven. De school krijgt binnenkort dus twee unieke zitmeubels met tekeningen van de kinderen.

Bezoek van leerlingen van Basisschool de Heerevelden aan de stadswinkel
Het idee om een bankje aan te vragen, te sponsoren of te laten maken slaat aan! Meer informatie over het 1000-bankjes project en voorbeelden van bankjes en zitgroepen vind je via www.verrijkjewijk.nl.