Straatfeest Mariastraat zondag 20 september

Het Mariastraat feestcomité heeft ook dit jaar in het kader van de landelijke autovrije zondag op 20 september een buurtfeest georganiseerd in het kader van Verrijk je Wijk. In totaal 41 van de 50 bewoners hebben met veel enthousiasme en plezier deelgenomen aan het feest. Het was dan ook een stralende zondag en met dank aan Slagerij Kees van Hest, Vishandel Pistorius en Bakkerij Pastoors kon iedereen aanschuiven bij de BBQ. Ook de bewoners zelf hebben hun muzikale beste beentjes voorgezet.

De dag zag er als volgt uit:

Activiteiten
 • presentatie Muziek CD –"Muziek in de Mariastraat"
 • straatbarbecue
 • muzikale optredens bewoners

  CD-Rom "Muziek in de Mariastraat"
  Het feestcomité had vooraf aan iedere deelnemer gevraagd om zijn/haar favoriete muziek door te geven (3 tot 5 favoriete singles). Dat heeft in totaal 3 cd-roms opgeleverd met zeer uiteenlopende muzieknummers. Tijdens de middag & avond hebben alle bewoners genoten van de muziek en…….. het spel was natuurlijk om te raden wie welke muziek had opgegeven (muzikale quiz). Bewoners die hebben aangegeven interesse te hebben in (een van de) drie cd’s ontvangen een kopie.

  Straatbarbecue
  (Bijna) alle straatbewoners zijn gezellig aangeschoven bij de gezamenlijke barbecue. Met als doel: lekker eten, gezellig buurten en eventueel elkaar beter leren kennen. Het aantal deelnemers heeft die van voorafgaande jaren overtroffen!

  Muzikale optredens straatbewoners
  Een aantal muzikale bewoners heeft in de middag en avond een optreden verzorgd. Zo kon je genieten van een playback-act, een optreden van een heuse hardcoreband en accordeonmuziek ’s avonds.

  Samenwerking
  Het feestcomité heeft ook dit jaar de lokale middenstand betrokken bij zijn opzet: slagerij "Van Hest", Viswinkel “Pistorius " en bakkerij "Theo Pastoor" uit de binnenstad.

  Uiteindelijk kan de feestcommissie met veel plezier terugkijken op een welgeslaagde dag. Het feest, de BBQ en het thema muziek is niet alleen de bewoners van de Mariastraat enorm bevallen, ook geďnteresseerden uit de omgeving kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen tijdens de muzikale optredens en sloten enthousiast aan. Kortom, het was een zeer geslaagde dag met dank aan Verrijk Je Wijk. Graag tot volgend jaar!
 •