Verrijk je Wijk! volop in beweging, Website en promotiebus klaar

Met het project Verrijk je Wijk! financiert de gemeente Tilburg ideeŽn van inwoners om hun leefomgeving gezelliger, socialer of veiliger te maken. Aanvragen indienen kan het hele jaar door. Een nieuwe website en een eigen promotiebus moeten ervoor zorgen dat het project nog meer bekendheid gaat krijgen bij de Tilburgers.

www.verrijkjewijk.nl
Tot nu toe was alle informatie over Verrijk je Wijk! te vinden op de website van de gemeente. Vandaag gaat www.verrijkjewijk.nl de lucht in. Hiermee heeft het project dus een eigen site, gemakkelijk te vinden voor iedereen en geheel in de herkenbare stijl van het project. Een korte opsomming van de informatie die op de site is te vinden:
  • informatie over aanvragen, de wijkambassadeurs, de promotiebus en het project 1000 benkskes;
  • veelgestelde vragen met antwoorden;
  • een adressenlijst van alle wijkorganisaties met hun contactpersonen. Het is mogelijk om via de site direct een aanvraag in te dienen. Daarnaast kunnen wijkorganisaties, ambassadeurs en bewoners op het forum met elkaar ervaringen, tips en weetjes uitwisselen.
Promotiebus Verrijk je Wijk!
Verrijk je Wijk! heeft sinds kort een eigen promotiebus. Op 18 september zal de bus voor het eerst te zien zijn op het feest ter ere van het 25-jarig bestaan van buurthuis Loven-Besterd.

Zowel inwoners van de gemeente Tilburg als wijkorganisaties en dorpsraden kunnen de promotiebus inzetten op evenementen en activiteiten. Denk aan een muziekfestival, wijkfeest, rommelmarkt of braderie. Het maakt hierbij niet uit of deze activiteit wel of niet georganiseerd is met geld van Verrijk je Wijk! De promotiebus is namelijk vooral bedoeld Ė zoals de naam al zegt Ė om Verrijk je Wijk! te promoten. De bus bevat dan ook veel informatiemateriaal.

De promotiebus - een vroegere SRV-wagen - is gekocht door de gemeente en door de brandweer helemaal opgeknapt. De bus kan nu dus weer jaren mee. Kosten zoals benzine, onderhoud en een vergoeding voor de bestuurders worden betaald door alle wijkorganisaties en dorpsraden. Kijk op www.verrijkjewijk.nl voor meer informatie over het reserveren van de promotiebus. In de agenda op de site is te zien op welke evenementen de bus wordt ingezet.