Buurt-BBQ Troubadourplein Tilburg

Op 11 juli 2009 organiseerde Scouting Lord Baden Powell uit Tilburg een gezellige buurt- bbq. Nadat de mensen die op het Troubadourplein wonen een brief hadden ontvangen, wilden de scouts actie gaan ondernemen om de buurt-bbq op touw te gaan zetten. Maar omdat er toen nog maar heel weinig mensen hadden gereageerd, hebben de scouts het anders aangepakt: ze hebben de mensen persoonlijk benaderd en dit bleek zijn vruchten af te werpen. Nadat iedereen persoonlijk was benaderd, kwam men toch nog op een aantal van 75 personen.

Druk in de weer om alles in goede banen te leiden, is alles tot op het laatste moment goed georganiseerd. Het bleek die dag niet echt goed weer te worden, dus werd er een deel afgedekt met zeil. Dit bleek gelukkig niet nodig te zijn, omdat het niet echt geregend heeft, alleen eventjes wat miezerregen maar dat kon de pret niet drukken.

Voor de kleintjes waren er allerlei spelletjes geregeld, waaronder een heel grote sjoelbak, een grote spiraal om te kijken of je de zenuwen onder bedwang kon houden, en als klap op de vuurpijl een groot springkussen.

De mensen vonden het een heel leuk idee dat deze bbq speciaal voor hen werd georganiseerd. Er werd zelfs gezegd en geroepen: Tot volgend jaar maar weer!!!

Dit was voor ons een heel bevredigend gevoel, want dat was toch waar wij het voor hadden gedaan: de bewoners van het Troubadourplein.

Wij hopen dat iedereen die mee gedaan heeft aan deze bbq een gezellige, maar ook smaakvolle avond heeft gehad en hopelijk zien we iedereen weer volgend jaar terug.

Namens Scouting Lord Baden Powell heel erg bedankt.