Kinderen van Schoolloopbaanbegeleiding (SLB) Basisschool Zuiderlicht naar Willem II

Bij Schoolloopbaanbegeleiding waren de kinderen van Basisschool Zuiderlicht bezig met het thema "beroepen". Veel kinderen waren erg benieuwd naar de beroepen profvoetballer, trainer, scheidsrechter etc. Daarom zijn de kinderen van Basisschool Zuiderlicht naar Willem II gegaan om hier meer over te weten te komen.

Op 21 april is Basisschool Zuiderlicht dankzij de sponsoring van Verrijk je Wijk op bezoek geweest bij Willem II. Er werd begonnen met een rondleiding door via de spelerstunnel het veld op te lopen, waarna we op de reservebank mochten plaatsnemen en de vriendelijke rondleider van alles vertelde over de club. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er in het stadium kunnen, hoe de grasmat verzorgd wordt en hoe de week van een profvoetballer eruit ziet. Dit was erg interessant om te horen.Daarna gingen de rondleiding verder naar binnen en hebben kinderen de VIP-plekken en het restaurant bekeken. De rondleider vertelde wie er allemaal werken, hoe duur de VIP-plekken zijn en hoe het werkt met sponsoring.

Tenslotte zijn de kinderen nog naar de kleedkamers geweest die erg luxe zijn ingericht met een bubbelbad, sauna en douches. Tijdens de rondleiding kwamen de kinderen er achter dat er vele beroepen zijn bij Willem II, zoals kok, trainer, dokter, profvoetballer, rondleider en receptioniste. De kinderen op een leuke manier veel geleerd.