Koggeplein buurtfeest

Zaterdag 13 juni vierde het Koggeplein voor het eerst in haar ruim twintig jarig bestaan een gezellig buurtfeest voor jong en oud. De organisatie was in handen van een zestal bewoners van het plein. In het kader van Verrijk je Wijk was het de bedoeling om elkaar in de buurt beter te leren kennen. Dat is zeer zeker gelukt! De opkomst van ruim 110 mensen was boven verwachting.De kinderen stonden voor aanvang van het feest al te trappelen van ongeduld. Tilburg 200 had een prachtig springkasteel en leuke spelletjes als trekbiljart en de Toren van Pisa geleverd en de buurt had zelf een stormbaan van 16 meter, een tafeltennistafel en schmink geregeld.

Vanaf 14.30 uur startte het festijn. De stormbaan (met zwembad) was zeer geliefd onder de jeugd en met gezellige muziek op de achtergrond ontmoette de ene na de andere buurtbewoner elkaar op het grote grasveld onder de mooie bomen van het Koggeplein. Sommige mensen bleken al jaren op hetzelfde plein te wonen, zonder dat ze elkaar echt kenden. Daar is door het buurtfeest duidelijk verandering in gekomen!Onderwerp van gesprek was onder andere de toekomstige herinrichting van het plein. Op een tafel lagen de diverse plannen uitgespreid en iedereen kon via een enquêteformulier aangeven, welke voorkeur hij /zij had. Een mooi moment om hierover van gedachten te wisselen.

De kinderen werden ondertussen beziggehouden met een spelletjeswedstrijd: een parcours was aangelegd en na het tellen van de punten ontving iedereen een klein prijsje en de winnaars een bioscooppakket van de jury.

De zon scheen gelukkig volop die zaterdagmiddag en de aansluitende barbecue was een groot succes: iedereen ging bij elkaar langs om kennis te maken en een praatje te houden, onder het genot van een lekker drankje en hapje. Na afloop werd het plein gezamenlijk opgeruimd.

Voor velen mag dit een jaarlijks terugkerend samenzijn worden. De organisatie bedankt de gemeente Tilburg en Verrijk je Wijk voor haar steun.