5 juni 2004: feestelijke start Verrijk je Wijk!

Verrijk je wijk! - het project waarmee inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout actief kunnen meewerken om hun wijk, buurt of straat gezelliger, socialer of veiliger te maken - gaat deze week officieel van start. De aanvraagformulieren zijn vandaag huis-aan-huis verspreid. En op zaterdag 5 juni geeft wethouder Jan Hamming het officiŽle startschot. Samen met de wijkorganisaties, de dorpsraden en alle deelnemers van Vrolijk de straat op! 2003. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats van 11.00 tot 12.00 uur op de Heuvel in Tilburg. Meteen wordt ook de prijs uitgereikt voor de beste activiteit van Vrolijk de straat op! 2003.

Prijs beste activiteit Vrolijk de straat op! 2003 Verrijk je wijk! is het vervolg op het succesvolle Vrolijk de straat op! Tijdens de feestelijke start willen we nog even stilstaan bij de vele Tilburgers die in 2003 leuke en goede ideeŽn hebben uitgevoerd. Jan Hamming reikt daarom de prijs uit voor de beste activiteit van Vrolijk de straat op!
Voor de prijs zijn de volgende projecten genomineerd:
  • De muziekbuggy - Wednesday Night Skate Reeshof. Elke woensdagavond trekt een enthousiaste groep skaters er op uit in de Reeshof. Voor nog meer skateplezier heeft de groep een muziekbuggy gebouwd.
  • Vrijwilligersmarkt georganiseerd in Udenhout. De vrijwilligersmarkt biedt verenigingen en instellingen uit Udenhout - die afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers - de mogelijkheid zich te presenteren aan een groot publiek om zo weer nieuwe vrijwilligers te werven.
  • Honden in een ander daglicht - Omwonenden parkje Stuivesantplein. De omwonenden van het park Stuivensantplein hebben de handen ineengeslagen om iets te doen tegen de ergernissen en de overlast van hondenpoep in het park. Op ludieke wijze hebben ze mensen zowel de leuke als minder leuke kanten van honden laten zien.
  • De Multi-Culti-Weeningmarkt - Bewoners Kruidenbuurt. Deze markt in de Kruidenbuurt - met spullen, eten en muziek uit verschillende landen - laat buurtbewoners van verschillende culturele achtergronden met elkaar kennis maken.
  • Festival Zuid - Organisatie Festival Zuid. Het festival op het Pater van den Elsenplein in de wijk Groenewoud was ook in 2003 weer een groot succes: het is zowat verdubbeld in omvang. Het festival met diverse activiteiten en veel muzikale optredens is een belangrijke factor in het vergroten van de saamhorigheid in de wijk Groenewoud.