Stop! met zinloos geweld

10 en 12 maart was het weer zover: het kinderkoor van de Christoffelparochie had zijn jaarlijkse uitvoering van de musical. Dit jaar was het echter een wel heel speciale uitvoering met allerlei extra’s.

Met de subsidie van “Verijk je wijk” werd de uitvoering extra mooi gemaakt met licht en geluid. Michel heeft de kinderen extra in de spotlights gezet en ook werd de musical opgenomen op DVD.

Even in het kort over de musical: het ging over een meisje dat gepest werd in de klas, het was zo erg dat ze niet meer naar school durfde. Samen met de concierge, de invaljuf en meneer Roel vindt de klas dat ze toch wel erg fout zaten. Ze maken afspraken zodat dit niet meer opnieuw kan gebeuren en besluiten het gepeste meisje thuis te gaan bezoeken om te vertellen dat ze spijt hebben. Zo komt alles goed en de hele club zingt dan in het laatste lied over “Weer een team” waarbij ze elkaars handen vasthouden.

De kinderen hebben genoten, vonden het reuze spannend en deden het weer super. De leidsters werkten al vanaf september aan de musical maar ook de reguliere uitvoeringen moesten tussendoor gerepeteerd worden. Het is heerlijk om de kinderen te begeleiden maar uiteindelijk doen zij toch het echte werk.

Als u een kind heeft tussen de 8 of 12 jaar en u bent nieuwsgierig, kom dan gerust een keer kijken op woensdagavond tussen 18:30 en 19:30 uur in de Broekhovense kerk. Nog even voor de kinderen: Super gedaan jongens en meiden!