De dag van de lach

Door Rina van Ierland - Op Zaterdagmiddag 29 maart 2008 is er voor het eerst in de wijk Oud Noord Oost De Dag van de Lach georganiseerd. Dit gebeurde in de Bisschop de Bergaignestraat bij het infohuis. Deze dag was bedoeld om de bewoners in het gebied van de herstructurering een beetje vrolijkheid te brengen.

De weken vooraf aan De Dag van De Lach
Een aantal mensen is langs de deur geweest in de wijk en hebben buurtbewoners enthousiast gemaakt om, met 5 euro en een wegwerpcamera, bij andere buurtbewoners een lach op het gezicht te toveren en daar vervolgens een leuke foto van te maken.

Deze fotoís zijn gebruikt voor collages die gepresenteerd worden op de Dag van de Lach. Een kleine greep wat er op deze fotoís zoal te zien is:
- Het aanbieden van een bloemetje of lekkere dingen
- Het poetsen van schoenen
- Het vegen van straatjes enz.
Kortom teveel om op te noemen. Maar vooral de voorpret van een gebaar naar de andere wijkbewoners stond voorop!!

Er waren 4 prijswinnaars:
1ste prijs 4 bioscoopkaartjes voor MustSee gewonnen door Jady van de der Made
2de 2 bioscoopkaartjes
3de en 4de allebei 1 bioscoopkaartje.

De Dag van de Lach begon om 13.00 uur
Voor zowel de jongere en de oudere generatie was er van alles te doen op deze feestdag. De kinderen konden zich vermaken met een springkussen en schminken en allerlei geinige sportactiviteiten o.a. rare brillen op je neus, een parcours aflopen, panna voetbal, grappige kaarten maken. In de pauze was er een glaasje ranja en een zakje chips.

Ook de kinderen, die aan deze festiviteiten deelnamen, konden na afloop bioscoopkaartjes winnen, ook mochten ze na de activiteit een presentje uitzoeken. Er zijn ongeveer 60 kinderen geweest. Voor de ruim 30 volwassenen was er informatie van Verrijk je Wijk en de andere organisaties en uiteraard nog een drankje en een lekker plakje cake.

Het straatbeeld zag er heel anders uit zo met allemaal clowns, activiteiten en de tent e.d.

Deze gehele dag is in samenwerking met enkele andere organisaties georganiseerd, t.w.: Verrijk je Wijk, Brede School MARKANT, De Twern sociaal cultureel werk, Jongerenwerk en Wonen Breburg. Dit alles werd in zijn geheel gesponsord door Verijk je Wijk en Wonen Breburg.