Autovrije zondag Tilburg

Op zondag 21 september 2008 vindt in Tilburg de autovrije zondag plaats in het gebied binnen de ringbanen. We sluiten aan bij de landelijke autovrije zondag. Het doel van deze dag is om de inwoners van de gemeente Tilburg meer bewust te maken van andere vervoersmiddelen dan de auto en iedereen in de gelegenheid te stellen om een autovrije stad te "beleven".

Activiteiten
De autovrije zondag biedt ruime mogelijkheid om (buurt)activiteiten te organiseren. Tilburgers kunnen zelf ideeŽn aandragen via het project Verrijk je Wijk (www.verrijkjewijk.nl) of bij de gemeente Tilburg (www.verrijkjestad.nl). De besturen van de wijkverenigingen beoordelen de ingediende projecten voor Verrijk je Wijk.

Voorbeelden
Denk bijvoorbeeld aan een spellendag (met bv oudhollandse spelen), een beachvolleybaltoernooi, een voetbaltoernooi, een playbackshow, een zeskamp, een speurtocht door de stad of een barbecue.

Criteria voor een aanvraag voor Verrijk je stad
Om in aanmerking te komen voor een goedkeuring en/of subsidie voor het project Verrijk je Stad verzoeken wij u uit te gaan van de volgende criteria:
  1. De activiteit bevordert "schoon vervoer" en/of "het beleven van een autovrije stad".
  2. De activiteit is interessant voor een brede doelgroep (of meerdere doelgroepen).
  3. De activiteit vindt plaats in het gebied binnen de ringbanen.
  4. De subsidie is maximaal Ä 500,-- per activiteit (een grotere activiteit kan eventueel apart beschouwd worden).
  5. De aanvrager gaat bij de opbouw, uitvoering en afbraak van de activiteit verantwoord (duurzaam) om met energie, afval, water, schone lucht en vervoer. Bij voorkeur wordt gebruik gemaakt van duurzame producten (bijvoorbeeld Fair Trade)
  6. De aanvrager is bereid om verdere informatie aan te dragen voor vergunningverlening en het realiseren van een verkeersafsluiting.
  7. De aanvrager doet voor 23 juni 2008 de aanvraag via www.verrijkjestad.nl en vermeldt bij de omschrijving van de activiteit "Autovrije zondag 2008" of "AZ 2008"