Kerstuurtje in het kromhoutpark

Op zondag 23 december organiseerde de werkgroep “onze wijk op de kaart” uit de schilders en dichtersbuurt een kerstuurtje in het Kromhoutpark.

Alles werkte mee: Mooie optredens, prachtig winterweer en een grote publieke belangstelling van vele mensen uit de buurt. Er stonden vuurkorven en er was een kraampje met warme drank. Daarnaast had een buurtbewoner gezorgd voor een grote vrachtauto, welke omgetoverd werd tot podium. Alles bij elkaar een sfeervol decor.

Het publiek zong uit volle borst mee met het groepje buurtbewoners dat kerstliederen bracht. Vervolgens was er een dynamisch optreden van de zuidafrikaanse theater en dansgroep: Freedom Extravaganza. Die groep verblijft momenteel voor een paar weken in Tilburg. De groep heeft zich al her en der laten zien. Dat dit optreden in goede aarde viel, bleek ook uit de vele gulle giften voor deze groep.

Aan het slot van de bijeenkomst werd ieder uitgenodigd om mee te gaan naar het schiereiland in het Kromhoutpark. Van daaruit gingen negen rijstpapieren ballonnen vol met goede wensen, neergeschreven door de buurtbewoners en leerlingen van basisschool de Zuidwester. Een fascinerend schouwspel. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de omwonenden in het Kromhoutpark die vanaf het balkon toekeken.

“Wat een mooi initiatief.”, “Wat goed dat jullie dit doen.”, “Kunnen we meedoen?” en “Zullen we volgend jaar in het park een kerstmarkt organiseren?” waren enkele reacties uit het publiek. Dit smaakt dus naar meer.

Hieronder een korte foto impressie: