Pleinfeest wint eerste prijs Verrijk je Wijk!

Het pleinfeest dat Sylvia van Dalen vorig jaar samen met buurtbewoners heeft georganiseerd in de wijk Goirke-Hasselt heeft de eerste prijs gekregen voor beste initiatief van Verrijk je Wijk! 2004/2005. Uit handen van wethouder Jan Hamming ontving zij afgelopen zondag tijdens het Verrijk je Wijk! Feest in Bosvreugd een cheque van Ä 400. De tweede prijs was voor de schoonmaakdag in Zorgvlied Zuid, de derde prijs ging naar het kinderstraatfeest met oudhollandse kermis in de Reeshof. De winnaars mogen het geld besteden aan activiteiten die passen binnen Verrijk je Wijk!

1 jaar Verrijk je Wijk!
Verrijk je Wijk! - het project waarmee de gemeente Tilburg ideeŽn financiert van bewoners om hun buurt of wijk prettiger en leefbaarder te maken Ė bestond afgelopen zondag 26 juni 1 jaar. Honderden mensen kwamen zondag naar Bosvreugd om dit te vieren. Burgemeester Vreeman opende de dag. Hij bedankte de vele vrijwilligers die zich enthousiast voor het project hebben ingezet. Daarna was het aan wethouder Jan Hamming om de beste aanvraag te belonen met een prijs. Hij sprak vol lof over de genomineerde initiatieven.
Na het officiŽle gedeelte volgenden optredens en acts voor jong en oud. Ook was er een informatiemarkt waar verschillende wijk- en buurtorganisaties lieten zien wat er zoal mogelijk is met Verrijk je Wijk! En dat blijkt heel wat: de initiatieven in de wijken varieerden van buurtfeesten tot muurschilderingen, van een popfestival tot een zeephelling. ďZoīn feest is natuurlijk ook een kans om dingen van elkaar te leren. Bewoners hoeven immers niet steeds zelf het wiel uit te vinden maar kunnen zich ook laten inspireren door de ideeŽn van anderen,Ē aldus Jan Hamming.

Aanvragen indienen kan nog steeds
Inwoners van Tilburg kunnen het hele jaar door aanvragen indienen voor Verrijk je Wijk! De wijk- of buurtorganisatie (in Berkel-Enschot en Udenhout de dorpsraad) beslist welke aanvragen gehonoreerd worden. Zij weten namelijk als geen ander waaraan hun wijk behoefte heeft. Met deze aanpak is de gemeente Tilburg uniek in Nederland. Meer informatie over Verrijk je Wijk? Kijk dan op www.tilburg.nl onder Wonen, wijk en milieu.