Op Koningshaven Kamp 2012

Er was eens…
 • Een heleboel kinderen, maar die waren er altijd al,
 • een groot voetbalterrein, dat na het voetbalseizoen nauwelijks gebruikt werd,
 • een aantal enthousiaste ouders en vrijwilligers,
 • en subsidiemogelijkheden van Verrijk je Wijk.

  Genoeg ingrediënten om er iets van te maken.


  En keer op keer, jaar na jaar…

  ook dit jaar alweer voor de vijfde keer werd er een heus Kamp georganiseerd. Met echte tenten, een echt kampvuur, spelletjes, samen eten, dollen, slapen (??) en streken uithalen.

  Op 1 en 2 juni kwamen er 53 enthousiaste kinderen, gepakt en gezakt, aan op het LONGA terrein. Klaar voor een gezellig en vermoeiend kamp! De Heuka-tenten waren opgezet, de boodschappen gedaan en nieuwe activiteiten voorbereid. We hadden er zin in!! Met prachtige, bedrukte polo’s van Uniform konden de kinderen ons makkelijk herkennen als leiding.

  Papa’s en mama’s werden uitgezwaaid en toen kon het feest beginnen! De tenten konden worden ingericht. Ondertussen was de ‘keuken-crew’ hard aan het werk. Heerlijke frietjes, kippenpootjes en groenten vol vitamines werden er klaargemaakt!

  Eén van de spellen was levend bingo. Een echte aanrader. Over het terrein werden er voorwerpen verstopt en bij elk bingoballetje hoorde een bepaald voorwerp. In groepjes van 2 mochten de kinderen de voorwerpen gaan zoeken. Wanneer het voorwerp gevonden was moesten ze zo snel mogelijk terugkomen en het voorwerp op de kaart leggen. De eerste die de kaart vol had, had gewonnen!

  De marshmallows werden aan satéprikkers geregen en de ranjakannen werden weer gevuld. Tijd voor wat lekkers! Gezellig met z’n allen rond het kampvuur! De kinderen hadden het kampvuur wel weer gezien, ze vonden het veel leuker om de jeugdleiders te vervelen en streken uit te halen. We schrokken ons allemaal kapot, toen opeens keihard de geluidsinstallatie op de tribune aanging. We hebben de stekkers er maar snel uitgetrokken, maar konden telefoontjes uit de buurt niet voorkomen.

  De volgende dag werd er nog ontbeten, gesport, opgeruimd en na de lunch werden de kinderen weer opgehaald door hun ouders. Met de mooie groepsfoto als herinnering toog iedereen moe naar huis.

  Iedereen van harte bedankt en tot volgend jaar! •