Buurt BBQ in Galjoenstraat

Omdat het inmiddels alweer een slordige vier jaar geleden dat de laatste buurtbarbeque in de Galjoenstraat was gehouden was, werd het tijd voor actie. Dus besloten 2 bewoonsters van deze straat, Wendy Engel en Marieke Snels, de stoute schoenen aan te trekken om de boel te gaan organiseren. Na wat avondjes vergaderen kwamen ze snel tot een aantal data en na rondvraag in de buurt, bleek er genoeg animo voor te zijn. De bewoners van de Schoenerstraat en een gedeelte van de bewoners van Galjoenstraat ontvingen hun eerste uitnodiging voor de buurtbarbeque.

Iedereen droeg zijn/haar steentje bij tijdens het op- en afbouwen van de partytenten en de kleintjes hielpen met het ophangen van de slingers en het opblazen van de ballonnen. Uiteindelijk werd het op zaterdag 17 september met 31 volwassenen en 12 kinderen een hele gezellige barbequemiddag/-avond. Gelukkig bleef het tot het einde droog, want er was flink wat regen voorspeld.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag, waarbij het buurtgevoel weer een positieve impuls heeft gekregen. Dit mede dankzij een bijdrage van Verrijk je Wijk. Er zijn inmiddels andere buurtbewoners die het stokje van de twee dames over willen nemen!